fbpx
Безплатна доставка при поръчки над 100 лв. за крайни клиенти до офис на "Спиди". ( * не важи за професионалисти )

Количка

0

Почистване и тонизиране на лице – важни стъпки за перфектната кожа

Какво е мануално почистване на лице?


Мануалното (ръчно) почистване на лице е един от най-основните методи за почистване на кожата. Този метод се използва, за да се отстранят замърсяванията, мъртвите кожни клетки и излишния себум. Обикновено се използва пара, за да се разширят порите, за да се почистят по-лесно. След това, се използва специална мека четка, ръкавица или механично се почистват замърсяванията и излишния себум.

Каква е разликата между пилинг и почистване на лице?

Почистването на лице е процес на почистване на кожата, докато пилингът на лице е процес на отстраняване на мъртвите кожни клетки. Почистването на лице се фокусира върху отстраняването на замърсяванията и излишния себум, докато пилингът на лице помага за отстраняването на мъртвите кожни клетки и съдейства за клетъчното обновяване на кожата. Вече е възможно и професионален пилинг да бъде направен и в домашни условия с пилинг крема на професионалната корейска марка „FAU“. Можете да опитате почистите и ексфоалирате нежно кожата си с Needly Тонер тампоните с нежни киселини за ежедневна употреба.

Каква маска мога да си направя за почистване на лице?

За да приготвите маската, можете да смесите 2-3 таблетки активен въглен с малко вода, за да направите паста. Нанесете маската върху почистеното лице и оставете да действа за около 10-15 минути. След това изплакнете лицето с хладка вода. Активният въглен ще почисти замърсяванията и ще остави кожата ви чиста и освежена. Можете да използвате и готовата супер концентрирана био натурална маска за дълбоко почистване на порите на „La Saponaria“.

Уреди и четки за почистване на лице

Уредите и четките за почистване на лице могат да бъдат много полезни за почистване на кожата в дълбочина. Те могат да бъдат ръчни или електрически и да включват различни аксесоари за различни части на лицето. Някои от тези уреди имат различни настройки за масаж и почистване, за да отговарят на различните нужди на кожата и индивида. Преди да използвате уред или четка за почистване на лице, уверете се, че сте прочели инструкциите за употреба.

Почистване на лице с ултразвук

Почистването на лице с ултразвук е сравнително нов метод за почистване на кожата. Това е безопасен и ефективен начин да се отстранят замърсяванията и мъртвите кожни клетки. Ултразвуковите вълни помагат да се разпаднат замърсяванията и излишният себум, за да се почистят по-лесно. Тази процедура може да се извършва в козметични салони, но има и уреди за ултразвуково почистване на лице за домашна употреба.

Почистване на лице в домашни условия

Ако искате да почистите лицето си в домашни условия, ето няколко съвета:

  • Използвайте леки и нежни движения, за да не надраскате кожата.
  • Използвайте чисти и меки кърпи или гъби.
  • Избягвайте използването на груби продукти, които могат да надраскат кожата.
  • Избягвайте използването на агресивни почистващи продукти, които могат да изсушат кожата.
  • Избягвайте почистването на лицето с гореща вода, защото това може да причини изсушаване на кожата.
  • Почиствайте лицето си два пъти на ден: сутринта и вечерта. Вижте Продукти за почистване и тонизиране на лице

Какво влияе на замърсяването на кожата?

Замърсяването на кожата е влияние на външните фактори върху нея, като например замърсен въздух, прах, мръсотия и други замърсители. Това може да доведе до увеличаване на порите, нарушаване на баланса на мазнините в кожата и поява на акне. Някои от основните фактори, които влияят на замърсяването на кожата, включват:

  • Замърсен въздух: Високото ниво на замърсеност на въздуха може да доведе до натрупване на нежелани частици върху кожата.
  • Употреба на грим: Неправилната употреба на грим може да доведе до запушване на порите, което може да доведе до замърсяване на кожата и акне. Препоръчваме използването на професионални, успокояващи и продукти с подходящ състав за гримиране на FAU.
  • Неправилно почистване на кожата: Неправилното почистване на кожата може да доведе до натрупване на мръсотия и замърсяване.
  • Употреба на тютюн: Употребата на тютюн може да доведе до натрупване на токсини в кожата, което може да доведе до състаряване на кожата.

Какви продукти за почистване на лице могат да се използват при различни типове кожа?

В зависимост от типа кожа, можете да изберете различни продукти за почистване на лице. Тук са някои препоръки за избор на продукт за почистване на лице в зависимост от типа на кожата:

Важно е да изберете правилния продукт за почистване на лице, който отговаря на нуждите на вашата кожа. За да изберете най-добрия продукт, консултирайте се с козметик, дерматолог или прочетете ревюта на продуктите.

Какво да нанеса след почистване на лице?

След като почистите лицето си, е важно да го тонизирате и да нанесете хидратиращ крем. Тонерът ще помогне да се възстанови здравословното pH на кожата и да се подготви кожата да възприеме максимално добре последващите продукти, като ампула, серум, есенция и крем за лице. Хидратиращият крем ще запази кожата ви хидратирана, подхранена и мека.

Често задавани въпроси свързани с почистване на лицето

Колко често трябва да почиствам лицето си?

Отговор: Препоръчваме да почиствате лицето си два пъти на ден: сутрин и вечер.

Мога ли да използвам сапун за почистване на лице?

Отговор: Не, не е препоръчително да използвате обикновен сапун за почистване на лице, защото той може да изсуши кожата. В последно време, навлизат на българския пазар твърди почистващи лосиони и масла, които нямат нищо общо с обикновения сапун, като характеристики, освен, че са без вода. Причината да са в твърд вид е, да се щади природата от наличието на пластмаса. Вместо сапун, препоръчваме да използвате Почистващ лосион за лице или Почистващо масло за лице.

Какво да правя, ако имам акне?

Отговор: Ако имате акне, е важно да се консултирате с дерматолог, за да ви предложи подходящо лечение. В допълнение, можете да използвате продукти за почистване на лицето, които са специално формулирани за кожа с акне. Те трябва да бъдат нежни и щадящи към кожата и да не я пресушават, след като я почистят. Често срещано е акнетичната кожа да бъде пресушена в сремежа на собственика си да се отърве от излишния себум. Така, обаче, проблемът с акнето не се решава, а просто се добавя и още един: дехидратирана кожа и то, с акне. Препоръчваме този нежен продукт за почистване на кожа склонна към акне. Важно е и да хидратирате редовно кожата си.

Какво да правя, ако имам чувствителна кожа?

Отговор: Ако имате чувствителна кожа, използвайте продукти за почистване на лицето, които са специално формулирани за чувствителна кожа и са без агресивни химикали. Препоръчваме Почистващо мляко за лице за чувствителна кожа

Заключение

Почистването и тонизирането на лице са важни стъпки за поддържане на здрава и красива кожа. Изберете метод, който отговаря на вашите нужди и го практикувайте ежедневно и редовно. Следвайте съветите за почистване на лице в домашни условия и използвайте продукти, които са специално формулирани за вашия тип кожа. Не забравяйте да тонизирате кожата и да нанесете хидратиращ крем след почистването й. Ако имате въпроси относно процедурите за почистване на лице, консултирайте се с дерматолог. Правилната грижа за кожата ви ще даде, като резултат: чиста, здрава и красива кожа. Здравата кожа е красива кожа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още статии

Copyright © 2024 Свиден Дар. Всички права запазени.
magnifiercrossmenuchevron-down